...
Farmasian tiedekunta, Comenius-yliopisto

Tietoa tiedekunnasta ja yliopistosta: Farmasian tiedekunta on osa Comenius-yliopistoa, joka on Slovakian vanhin yliopisto. Se perustettiin vuonna 1952 Comenius-yliopiston kuudenneksi tiedekunnaksi. Tällä hetkellä farmasian tiedekunnassa on 1 600 opiskelijaa Slovakiasta ja ympäri maailmaa. Tiedekunnasta valmistuneita on 11 000, jotka työskentelevät eri instituutioissa, kuten Euroopan lääkevirasto, Euroopan komissio, useat lääkeyritykset ja Yhdysvaltojen, Kanadan, Saksan, Sveitsin tai Belgian yliopistot.

Koulutusohjelma ja opintomaksut: Tiedekunta tarjoaa farmasian perustutkinto-ohjelman, joka on täysin yhteensopiva EU:ssa farmaseuttien valmistelujärjestelmän kanssa. Ohjelma kestää 5 vuotta ja maksaa 7 500 € lukuvuodelta (2 lukukautta). Valmistuneet saavat farmasian maisterin tutkinnon (PharmDr.), joka on täysin tunnustettu ja yhteensopiva koko Euroopan unionissa. Tiedekunta käyttää ECTS-järjestelmä (European Credit Transfer System), mikä tekee mahdolliseksi opintojen siirrot tai vaihdon.
Sisäänpääsy koulutusohjelmiin: Opiskelijoiden on suoritettava valintakoe, joka koostuu biologian ja kemian kysymyksistä. Kysymyssarja voidaan ostaa tiedekunnalta tai meiltä. Biologian kysymysten ja vastausten sarja valintakoetta varten sisältää 566 kysymystä ja vastausta. Vastauksia on useita, jonka vuoksi joko ei yhtään, yksi, useampi kuin yksi tai kaikki vastaukset voivat olla oikeita/vääriä. Vastausavain on kirjan takana. Kemian kysymysten ja vastausten sarja valintakoetta varten sisältää 587 kysymystä ja vastausta. Valintakokeen hinta on 60 €. Kansainvälisille opiskelijoille on tarjolla 80 paikkaa.

Haku on avoinna heinäkuun loppuun asti.

Prosessi sisäänpääsyn jälkeen: Opiskelijan on toimitettava auktorisoitu käännös akateemisista asiakirjoista ja maksettava opintomaksut.
Majoitus opiskelijoille: Tiedekunta ei tarjoa opiskelija-asuntoloita kansainvälisille opiskelijoille.
Tiedekunnan kansainvälinen yhteistyö: Tiedekunta tekee yhteistyötä useiden kotimaisten ja kansainvälisten instituutioiden kanssa, kuten Institut für Anorganische Chemie, Universität Wien, Institute of Oncology, I., Chiricuţǎ Cancer Institute, Cluj-Napoca, Rumunsko ja Slovakian kansallisen poliisin kriminalistinen instituutti.

Ota meihin yhteyttä

Onko sinulla kysyttävää hakuprosessista?

Anna meille puhelinnumerosi niin soitamme sinulle