...

Lääketieteellinen tiedekunta, Comenius-yliopisto

Lääketieteellinen tiedekunta, Comenius-yliopisto
 • Tärkeitä uutisia: meistä on tullut Bratislavan lääketieteellisen tiedekunnan virallinen edustaja. Vuodesta 2024 alkaen voimme tarjota sinulle palveluitamme ja apuamme hakemuksen, pääsykokeen ja pääsykokeisiin valmistautumisen yhteydessä.
 • Pääsykokeet vuonna 2024: Lääketieteellinen tiedekunta Bratislavassa järjestää pääsykokeet yleislääketieteen koulutusohjelmassa vuonna 2024 seuraavina päivinä:
  – 19. maaliskuuta 2024 (ilmoittautumisaika päättyy 12. helmikuuta 2024).
  – 25. kesäkuuta 2024 (ilmoittautumisaika päättyy 13. toukokuuta 2024).
  – 13. elokuuta 2024 (ilmoittautumisaika päättyy 22. heinäkuuta 2024).

  Tiedekunta järjestää hammaslääketieteen koulutusohjelman pääsykokeet seuraavina päivinä:
  – 20. maaliskuuta 2024 (ilmoittautumisaika päättyy 12. helmikuuta 2024).
  – 26. kesäkuuta 2024 (ilmoittautumisaika päättyy 13. toukokuuta 2024).
  – 14. elokuuta 2024 (ilmoittautumisaika päättyy 22. heinäkuuta 2024).

 • Sinulla on oltava seuraavat asiakirjat, jotta voit hakea lääketieteelliseen tiedekuntaan Bratislavassa:
  – Käännös lukion päättötodistuksesta (englanniksi tai slovakiksi).
  – Lääkärintodistus
  – Kopio B-hepatiittitodistuksesta
  – Kuitti 95 euron maksusta (sisältää myös valmistavan kurssin hinnan).
  – Kopio passista
 • Valmistava kurssi: Tiedekunta tarjoaa maksuttomia valmistavia kursseja kaikille hakijoille, jotka jättävät hakemuksensa ennen 17. toukokuuta 2024. Valmistavat kurssit järjestetään neljänä päivänä: 18. toukokuuta 2024, 25. toukokuuta 2024, 1. kesäkuuta 2024 ja 8. kesäkuuta 2024. Kurssit järjestetään seuraavassa muodossa: Kolme tuntia (3×60=180 minuuttia) on esitelmiä ja neljäs tunti keskittyy kokeiden oikeiden vastausten analysointiin. Ennen 2., 3. ja 4. päivää järjestetään myös lyhyt koe, jolla testataan hakijoiden kemian ja biologian osaamista. Kurssin järjestämiseksi ilmoittautuneita on oltava vähintään 15 opiskelijaa.
  Opiskelijat opiskelevat seuraavia biologian osa-alueita: solu- ja molekyylibiologia, genetiikka, fysiologia ja anatomia. Suositeltu kirjallisuus on teos Catch Up Biology: For Medical Sciences, jonka ovat kirjoittaneet Philip Bradley ja Jane Calvert. Kemian tunneilla puolestaan käsitellään seuraavia aihealueita: yleinen kemia, orgaanisten yhdisteiden reaktiot, luonnon aineet ja aineenvaihdunta.
 • Tietoa tiedekunnasta ja yliopistosta: Lääketieteellinen tiedekunta perustettiin 21. syyskuuta 1919, ja se on vanhin Bratislavan Comenius-yliopiston kolmestatoista tiedekunnasta. Bratislavan lääketieteellinen tiedekunta on tunnustettu tiede-, tutkimus- ja koulutuslaitos, jolle erityisen tärkeää on kliinisen lääketieteen kehitys. Se tarjoaa arvostetut yleislääketieteen ja hammaslääketieteen koulutusohjelmat englanniksi. Opintojensa alkaessa opiskelijat hankkivat tietoutta pääosin teoreettisista ja prekliinisistä aiheista. Kliinisiä aineita opiskellaan yliopistollisessa sairaalassa Bratislavassa, joka sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä tiedekunnasta. Comenius-yliopisto on luokiteltu TOP 500 -yliopistojen joukkoon Round University Rankingin, ja TOP 750 -yliopistojen joukkoon QS Global World Rankingin mukaan. Opiskelijoiden ja opettajien suhde on 10:1. Yliopistossa on yhteensä 13 tiedekuntaa, ja se tukee kansainvälistä yhteistyötä ja liikkuvuutta, kuten Erasmus+-, SAIA-, Fulbright-, DAAD- ja muita ohjelmia.
 • Koulutusohjelma ja opintomaksut: Bratislavan lääketieteellinen tiedekunta tarjoaa yleislääketieteen ja hammaslääketieteen koulutusohjelmat. Tarjolla on 210 paikkaa yleislääketieteeseen ja 40 paikkaa hammaslääketieteeseen. Kuusivuotinen yleislääketieteen ohjelma johtaa lääketieteen tohtorin (M.D.) tutkintoon. Ohjelma vastaa Medicinae Universal Doctor -tutkintoa (lyhennettynä MUDr). Yhden lukuvuoden maksu on 11 000 €. Kuusivuotinen hammaslääketieteen ohjelma johtaa Medicinae Dentium Doctor (MDDr) tutkintoon – vastaa hammaslääketieteen tohtoria. Yhden lukuuoden maksu on 12 500 €. Vuosittain hyväksytään noin 35 opiskelijaa.
 • Sisäänpääsy koulutusohjelmiin: Hakijoiden on läpäistävä monivalintakoe, joka sisältää biologian ja kemian aiheita. Kysymyksiä biologiasta on 100 ja kemiasta 100, ja ne kaikki tulevat yliopiston tarjoamasta kysymysten tietopankista. Siellä on biologiasta ja kemiasta kummastakin 750 kysymystä. 
 • Prosessi sisäänpääsyn jälkeen: Opiskelijoiden on vahvistettava paikkansa tiedekunnassa ja maksettava maksu (tarvitaan yksi maksuerä). Ilmoittautuminen tapahtuu ilmoittautumispäivänä, jolloin annetaan kaikki tiedot opintojen järjestämisestä.
 • Siirrot kansainvälisille opiskelijoille: Opiskelijoiden, jotka haluavat jatkaa opintojaan Comenius-yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa Bratislavassa, on läpäistävä pääsykoe ja pyydettävä suoritettujen aineiden tunnustamista. Perussääntönä on, että suoritetut aineet voivat olla enintään 7 vuotta vanhoja, arvosanat voivat olla A:sta D:hen (eli kouluarvosana-asteikolla 10-5 tai yliopistoarvosana-asteikolla 5-1), ja opinnoista on täytynyt saada ECTS-opintopisteitä (tavalliset suomalaisten korkeakoulujen opintopisteet ovat ECTS-opintopisteitä). Opiskelijoiden on suoritettava vähintään 180 opintopistettä lääketieteellisessä tiedekunnassa, joten siirtovuosi voi olla enintään 4. vuosi. Opiskelijat eivät voi ohittaa vuotta (esim. jos he ovat opiskelleet 3. vuotta toisessa yliopistossa, he voivat ilmoittautua enintään 3. vuodeksi Bratislavassa).
 • Majoitus opiskelijoille: Tiedekunta ei tarjoa majoitusta kansainvälisille opiskelijoille, joten he asuvat jaetuissa huoneistoissa ympäri kaupunkia (noin 180–250 € kuukaudessa).

Ota meihin yhteyttä

Onko sinulla kysyttävää hakuprosessista?

Anna meille puhelinnumerosi niin soitamme sinulle