Lääketieteellinen tiedekunta, Comenius-yliopisto

Lääketieteellinen tiedekunta, Comenius-yliopisto
  • Tietoa tiedekunnasta ja yliopistosta: Lääketieteellinen tiedekunta perustettiin 21. syyskuuta 1919, ja se on vanhin Bratislavan Comenius-yliopiston kolmestatoista tiedekunnasta. Bratislavan lääketieteellinen tiedekunta on tunnustettu tiede-, tutkimus- ja koulutuslaitos, jolle erityisen tärkeää on kliinisen lääketieteen kehitys. Se tarjoaa arvostetut yleislääketieteen ja hammaslääketieteen koulutusohjelmat englanniksi. Opintojensa alkaessa opiskelijat hankkivat tietoutta pääosin teoreettisista ja prekliinisistä aiheista. Kliinisiä aineita opiskellaan yliopistollisessa sairaalassa Bratislavassa, joka sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä tiedekunnasta. Comenius-yliopisto on luokiteltu TOP 500 -yliopistojen joukkoon Round University Rankingin, ja TOP 750 -yliopistojen joukkoon QS Global World Rankingin mukaan.
  • Koulutusohjelma ja opintomaksut: Bratislavan lääketieteellinen tiedekunta tarjoaa yleislääketieteen ja hammaslääketieteen koulutusohjelmat. Tarjolla on 275 paikkaa yleislääketieteeseen ja 40 paikkaa hammaslääketieteeseen. Kuusivuotinen yleislääketieteen ohjelma johtaa lääketieteen tohtorin (M.D.) tutkintoon. Ohjelma vastaa Medicinae Universal Doctor -tutkintoa (lyhennettynä MUDr). Yhden lukuvuoden maksu on 9 500 €. Kuusivuotinen hammaslääketieteen ohjelma johtaa Medicinae Dentium Doctor (MDDr) tutkintoon – vastaa hammaslääketieteen tohtoria. Yhden lukuuoden maksu on 11 000 €. Vuosittain hyväksytään noin 35 opiskelijaa.
  • Sisäänpääsy koulutusohjelmiin: Hakijoiden on läpäistävä monivalintakoe, joka sisältää biologian ja kemian aiheita. Kysymyksiä biologiasta on 100 ja kemiasta 100, ja ne kaikki tulevat yliopiston tarjoamasta kysymysten tietopankista. Siellä on biologiasta ja kemiasta kummastakin 750 kysymystä. Seuraavat asiakirjat on toimitettava: hakulomake, 80 euron hakemusmaksu, akateemisten asiakirjojen auktorisoidut käännökset, todistus hepatiitti B-rokotteesta, syntymätodistuksen auktorisoitu käännös, kopio passista ja 3 passikuvaa.
  • Prosessi sisäänpääsyn jälkeen: Opiskelijoiden on vahvistettava paikkansa tiedekunnassa ja maksettava maksu (tarvitaan yksi maksuerä). Ilmoittautuminen tapahtuu ilmoittautumispäivänä, jolloin annetaan kaikki tiedot opintojen järjestämisestä.
  • Majoitus opiskelijoille: Tiedekunta ei tarjoa majoitusta kansainvälisille opiskelijoille, joten he asuvat jaetuissa huoneistoissa ympäri kaupunkia (noin 180–250 € kuukaudessa).

Ota meihin yhteyttä

Onko sinulla kysyttävää hakuprosessista?

Anna meille puhelinnumerosi niin soitamme sinulle