Lääketieteellinen tiedekunta, Riga Stradinsin yliopisto, Latvia

Lääketieteellinen tiedekunta, Riga Stradinsin yliopisto, Latvia

Tietoa tiedekunnasta ja yliopistosta: Riga Stradinsin yliopiston lääketieteellisellä tiedekunnalla on pitkä historia, se on toiminut jo vuodesta 1919 lähtien. Tiedekunta on suosittu suomalaisten opiskelijoiden keskuudessa – tällä hetkellä siellä on yli 240 suomalaista opiskelijaa. Yleislääketieteen ja hammaslääketieteen kansainvälisiä ohjelmia on tarjottu vuodesta 2013 lähtien, sairaanhoito- ja kansanterveysohjelmia vuodesta 2018. RSU:lla (Riga Stradins University) opiskelee tällä hetkellä opiskelijoita 60 eri maasta – vuodesta 2014 lähtien myös sekaryhmissä, mikä tarkoittaa, että kansainväliset opiskelijat opiskelevat yhdessä latvialaisten opiskelijoiden kanssa. 1. ja 2. vuonna opiskellaan perusaineita, 3. vuonna prekliinisiä ja 4. – 6. vuosina kliinisiä aineita. Yliopiston opintopistejärjestelmä on erilainen kuin ECTS-opintopistejärjestelmä, mutta opintosuoritukset ja tutkinnot tunnustetaan ulkomailla. Yksi latvialainen opintopiste vastaa suunnilleen 1,5 ECTS-opintopistettä, mikä tarkoittaa, että yhtenä opintovuonna suoritetaan 40 latvialaista opintopistettä (vastaa 60 ECTS-opintopistettä). Korkein arvosana Latviassa on 10, matalin kokeen läpäisevä arvosana on 4 tai 5 (arvosanat 1,2 tai 3 tarkoittavat hylättyä suoritusta kokeesta).

Riga Stradinsin yliopisto (RSU) sijaitsee Latvian pääkaupungissa Riikassa. Latvia (1,9 miljoonaa asukasta) on Euroopan unionin, Naton ja muiden kansainvälisten järjestöjen jäsenmaa. Latvia on osa Schengen-aluetta ja euroaluetta. Riga Stradinsin yliopisto on arvostettu yliopisto, joka tarjoaa yleislääketieteen ja hammaslääketieteen koulutusta kahdella sisäänotolla vuodessa (syys- ja helmikuussa). Se on yksi harvoista yliopistoista Euroopassa, joka tarjoaa sisäänottoa myös keväällä, jonka johdosta voit aloittaa koulutuksen helmikuusta alkaen.
Koulutusohjelma ja opintomaksut:

Yleislääketieteen ohjelma kestää 6 vuotta päättyen lääketieteen tohtorin tutkinnon suorittamiseen. Syyskuun sisäänotossa on tarjolla 290 paikkaa ja helmikuun 240 paikkaa (lukumäärät vuodelta 2020/21). Kaikissa opiskeluryhmissä on enintään 12 henkilöä, minkä johdosta opiskelijat ovat läheisessä yhteydessä professoreihinsa. Opintomaksut ovat 12 000 euroa lukuvuodelta (2 lukukautta). Koulu tarjoaa myös opintomaksualennuksia – 25 % lukukausimaksusta akateemiselle huippuosaamiselle (TOP 30 -opiskelijoille 3.-6. vuosina), 10 % sosiaalialennusta (5 opiskelijaa, joilla on vaikea henkilökohtainen tilanne) ja 5 % alennusta perheenjäsenille. Alennukset ovat mahdollisia vain opiskelijoille, jotka eivät uusi lukukautta tai ainetta opintojensa aikana. Ohjelman tarjoaa Riga Stradinsin yliopiston lääketieteellinen tiedekunta.

Hammaslääketieteen ohjelma kestää viisi vuotta päättyen hammaslääketieteen tohtorin tutkinnon suorittamiseen. Syyskuun sisäänotossa on tarjolla 70 paikkaa ja helmikuun 28 paikkaa. Opintomaksut ovat 14 000 € 1. ja 2. vuodelta ja 15 000 € 3., 4. ja 5. vuodelta. Koulu tarjoaa myös opintomaksualennuksia – 25 % lukukausimaksusta akateemiselle huippuosaamiselle (TOP 30 -opiskelijoille 3.-6. vuosina), 10 % sosiaalialennusta (5 opiskelijaa, jolla on vaikea henkilökohtainen tilanne) ja 5 % alennusta perheenjäsenille. Hammaslääketieteen ohjelmassa on 2 sisäänottoa. Ohjelman tarjoaa Riga Stradinsin yliopiston hammaslääketieteellinen tiedekunta.

Sisäänpääsy koulutusohjelmiin: Toisin kuin muut Keski-Euroopan yliopistot, RSU ei järjestä kirjallista valintakoetta. Opiskelijoiden on toimitettava vaaditut asiakirjat ja tiedekunta päättää heidän pääsystään opiskelemaan. Seuraavat asiakirjat on toimitettava: suoritettu lukiotutkinto (tutkintotodistus ja todistus arvosanoista), hyvät tai erinomaiset englannin, biologian tai kemian, matematiikan ja fysiikan loppuarvosanat. Jos opiskelijat eivät pysty toimittamaan vahvistusta englannin kielitaidosta, on myös mahdollista lähettää englantilainen todistus, kuten IELTS, CAE tai FCE, verkkohakemus, 2 suosituskirjeitä ja 2 kopiota passista. Hakemusmaksu on 100 €.
Prosessi sisäänpääsyn jälkeen:
Opiskelijoiden on maksettava opintomaksut (2 maksuerää on mahdollista) ja käännettävä akateemiset asiakirjat englanniksi auktorisoidun kääntäjän toimesta.
Majoitus opiskelijoille: Ulkomaalaisille opiskelijoille on Riga Stradinsin yliopistossa opiskelunsa aikana tarjolla 2 opiskelija-asuntolaa majoittumiseen – RSU Student Hostel Dzirciems ja RSU Student Hostel Āgenskalns. Opiskelija-asuntola Dzirciems sijaitsee aivan yliopiston vieressä ja tarjoaa mukavan majoituksen lisäksi myös opiskelutilat ja pyykkituvan. Huoneita on kolmea tyyppiä: tyyppi A, johon mahtuu 1-2 opiskelijaa (240-360 € kuukaudessa), tyyppi B kahdelle tai kolmelle opiskelijalle (225 €-370 € / henkilö) ja tyyppi C, joka on huoneisto 5 hengelle. Kaikki tilat ovat moderneja ja korkealuokkaisia. Opiskelija-asuntola Āgenskalns taas sijaitsee vain 10 minuutin päässä kampukselta, ja siellä on lukittava polkupyörävarasto, pyykkitupa ja jopa paikka vapaa-ajan toiminnalle. Kaikki huoneet ovat kunnostettuja ja ovat edullinen vaihtoehto opiskelijoille – vaikka mukavuus on sama kuin Dzirciemsissä. Majoituksen hinta vaihtelee 120-250 € / huone (riippuen siitä, onko se jaettu huone vai yhden hengen huone).
Tiedekunnan kansainvälinen yhteistyö: RSU on Euroopan yliopistoliiton, Erasmus-koordinaattoreiden eurooppalaisen yhdistyksen ja Magna Charta Observatoryn jäsen. Se tekee yhteistyötä myös monissa Euroopan maissa sijaitsevien sairaaloiden kanssa, kuten Helios Clinic Berliinissä, Ospedale di Bolzano Italiassa, Gesundheit Nord – Klinikverbund Bremen Saksassa ja ZIV-lääkärikeskus Israelissa.

Ota meihin yhteyttä

Onko sinulla kysyttävää hakuprosessista?

Anna meille puhelinnumerosi niin soitamme sinulle