...

Eventy

March 21, 2024
70€
Online
Jessenius lääketieteellisen tiedekunnan (marssi)

Jessenius lääketieteellisen tiedekunnan valintakoe on osa Comenius-yliopistoa. Valintakoe suoritetaan kirjallisena (vuonna 2024 sähköisessä muodossa). Koe sisältää biologian ja kemian monivalintakysymyksiä, joilla on vain yksi oikea vastaus. Parhaat tulokset saaneet hakijat hyväksytään tiedekuntaan. Tiedekunta tarjoaa opetusohjelmia valintakoetta varten (kysymyksistä ei siten ole tietokantoja, kuten Kosicessa ja Bratislavassa).

Valintakokeeseen ilmoittautumiseksi tarvittavat asiakirjat: on vain täytettävä ilmoittautumislomake ja liitettävä kaikki tarvittavat asiakirjat (passi, akateemiset asiakirjat, CV). Onnistuneen valintakokeen jälkeen asiakirjat on toimitettava myös paperisena: käännökset akateemisista asiakirjoista, todistus hepatiitti B -rokotteesta, terveystodistus ja 3 passikokoista kuvaa.

Sisäänpääsy yleislääketieteen koulutusohjelmaan: Tiedekunnan tärkeimpinä kelpoisuuskriteereinä on hyväksytysti suoritettu lukio ja valintakokeen läpäiseminen. Valintakoe on kirjallinen kemian ja biologian aiheita sisältävä koe. Siinä on 40 monivalintakysymystä biologiasta ja 40 kemiasta. Oikeita vastauksia kysymykseen on vain yksi ja siitä saa yhden pisteen, vääristä vastauksista ei vähennetä pisteitä. Enimmäispistemäärä on 80. Valintakokeeseen ilmoittautumista varten tarvitaan vain passi, kopio lukiotodistuksesta ja hakulomake. Pääsykoe järjestetään verkkolomakkeella ja hakumaksu on 70 €. Lukuvuoden 2024/2025 sisäänotossa on tarjolla 150 opiskelupaikkaa.

Ota meihin yhteyttä

Onko sinulla kysyttävää hakuprosessista?

Anna meille puhelinnumerosi niin soitamme sinulle