...

Lääketieteellinen tiedekunta, Pavel Jozef Safarikin yliopisto

Lääketieteellinen tiedekunta, Pavel Jozef Safarikin yliopisto

Lääketieteellinen tiedekunta, Pavel Jozef Safarikin yliopisto

 • Kosicen lääketieteellisen tiedekunnan virallisena edustajana järjestämme tämän tiedekunnan pääsykokeita ulkomailla. Pääsykoetta ei järjestetä verkkotenttinä, joten kokeeseen on osallistuttava paikan päällä.
  Vuonna 2024 järjestetään seuraavat tentit (päivämäärät koskevat sekä yleislääketieteen että hammaslääketieteen alaa):
  – 19. kesäkuuta 2024 Košicessa, Slovakiassa (ilmoittautumisaika päättyy 12. kesäkuuta 2024).
  – 14. elokuuta 2024 Košicessa, Slovakiassa (ilmoittautumisaika päättyy 7. elokuuta 2024).
  – 24. elokuuta 2024 Krakovassa, Puolassa (ilmoittautumisaika päättyy 17. elokuuta 2024).
  – 31. elokuuta 2024 Varsovassa, Puolassa (ilmoittautumisaika päättyy 24. elokuuta 2024).
  –  7. syyskuuta 2024 Budapestissä, Unkarissa (ilmoittautumisaika päättyy 31. elokuuta 2024).
 • Uusi kurssi: Olemme lisänneet kurssivalikoimaamme Pavol Jozef Safarikin yliopistolle räätälöidyn biologian ja kemian valmistavan kurssin. Erikoiskurssilla vastataan kaikkiin kokeessa esiintyviin kysymyksiin ja selitetään kaikki, mitä sinun on tiedettävä biologiasta ja kemiasta menestyäksesi ensimmäisenä opiskeluvuotenasi. Saat käyttöösi 50 ennalta nauhoitettua oppituntia biologiasta ja 50 tuntia ennalta nauhoitettuja oppitunteja kemiasta. Kurssin on laatinut kokenut tiimi namedicinu.sk:sta, joka on valmistellut jo satoja opiskelijoita lääketieteen opintoihin Slovakiassa ja Tšekissä.
 • Tietoa tiedekunnasta ja yliopistosta: Lääketieteellinen tiedekunta on osa Pavel Jozef Safarikin yliopistoa, joka on yksi Slovakian parhaista yliopistoista. Se perustettiin vuonna 1948, ja se on ollut tuhansien Slovakian ja muiden Euroopan maiden lääkärien, hammaslääkärien ja sairaanhoitajien entinen oppilaitos. Tiedekunta on tarjonnut vuodesta 1922 lähtien seuraavia koulutusohjelmia englanniksi kansainvälisille opiskelijoille: yleislääketiede ja hammaslääketiede. Tiedekunta käyttää eurooppalaista opintosuoritusten ja arvosanojen siirto- ja kertymisjärjestelmää (ECTS), mikä tekee Slovakian tutkinnoista tunnustettuja koko Euroopan unionissa ja monissa maailman maissa. Pavel Jozef Safarikin yliopisto sijoittui viimeisimmässä QS World University Ranking 2021 -listauksessa 700 parhaan yliopiston joukkoon maailmanlaajuisesti.
 • Koulutusohjelmat ja opintomaksut: Sekä yleislääketieteen että hammaslääketieteen koulutusohjelmat kestävät 6 vuotta, ja ne koostuvat prekliinisistä ja kliinisistä aineista. Valmistuneille myönnetään yleislääketieteen tohtorin (MUDr) tai vastaavasti hammaslääketieteen tohtorin (MDDr.) tutkinto. Kliinisten aineiden käytännön oppitunnit järjestetään pääasiassa Kosicen yliopistollisessa sairaalassa, joka sijaitsee tiedekunnan vieressä. Opetus- ja laboratoriotunnit pidetään 10-15 hengen ryhmissä. Kosicessa sijaitsevan UPJS:n lääketieteellisen tiedekunnan lukukausimaksujen määrä on muuttunut. Lukuvuodesta 2024/2025 alkaen yleislääketieteen lukukausimaksut ovat 12 500 euroa, joita korotetaan vuosittain 500 eurolla, ja hammaslääketieteen lukukausimaksut ovat 13 000 euroa, joita korotetaan vuosittain 500 eurolla. Alla oleva taulukko selventää tilannetta. Opintomaksut on mahdollista maksaa kahdessa maksuerässä.
 • Sisäänpääsy opintoihin: Jos päätät hakea opiskelemaan lääketieteelliseen tiedekuntaan Košicessa, sinun on läpäistävä valintakoe. Valintakokeet järjestetään yleensä kesä- ja elokuussa Kosicessa. Koe koostuu 100:sta biologian ja 100:sta kemian kysymyksestä. Kysymykset ovat monivalintakysymyksiä, ja jokaisesta kysymyksestä hakija voi saada enintään 4 pistettä. Väärästä vastauksesta ei vähennetä pisteitä. Hakijat voivat saada enintään 800 pistettä, ja hyväksymiseen tarvitaan 570/800 pistettä. Kaikki kysymykset ovat yhdestä tietopankista, jossa on 600 kysymystä sekä biologiasta että kemiasta. Hakemusmaksu on 30 €. Tiedekunta tarjoaa yleislääketieteen ohjelmaan 200 paikkaa ja hammaslääketieteeseen 35 paikkaa.
 • Prosessi sisäänpääsyn jälkeen: Kaikkien hyväksyttyjen opiskelijoiden tulee toimittaa auktorisoitu käännös lukion lopputodistuksesta, ja maksaa ensimmäinen erä opintomaksusta. Aineet ilmoitetaan ilmoittautumispäivänä, jolloin kaikista opiskelijoihin liittyvistä tiedoista ilmoitetaan (mukaan lukien opintojen järjestäminen).
 • Majoitus opiskelijoille: Tiedekunta tarjoaa asuntolamajoitusta kansainvälisille opiskelijoille (noin 120-180 € kuukaudessa). Suurin osa opiskelijoista haluaa mieluummin saada yksityisen majoituksen jaetuissa huoneistoissa hintaan 150-200 € kuukaudessa / henkilö.
 • Tiedekunnan kansainvälinen yhteistyö: Tiedekunta tekee yhteistyötä muiden yliopistojen ja instituuttien kanssa useissa projekteissa. Erasmus-ohjelman lisäksi tiedekunta tekee yhteistyötä esimerkiksi Maailman terveysjärjestön kanssa, Melbournessa sijaitsevan Deakin-yliopiston kanssa liittyen terveyskirjallisuustutkimukseen, Groningenin yliopiston C4Youth Studyn kanssa sekä Glasgow’n ja Kööpenhaminan yliopistojen kanssa tutkiessaan työkaluja perheen sosioekonomisten ominaisuuksien mittaamiseksi.
 • Tärkeää! Kosicen UPJS:n opintojen hyväksilukuprosessiin on tullut muutoksia. Lukuvuodesta 2024 alkaen opiskelijat eivät voi hakea suoritetun koulutuksen tunnustamista EU:n, Israelin, Yhdysvaltojen, Kanadan, Australian, Japanin ja Etelä-Korean ulkopuolella. Kyseisten alueiden ulkopuolella suoritetut koulutukset tunnustetaan vain poikkeuksellisissa ja perustelluissa tapauksissa. EU:n, Israelin, Yhdysvaltojen, Kanadan, Australian, Japanin ja Etelä-Korean ulkopuolisissa maissa verkossa suoritettuja kursseja ei tunnusteta missään olosuhteissa.

Ota meihin yhteyttä

Onko sinulla kysyttävää hakuprosessista?

Anna meille puhelinnumerosi niin soitamme sinulle