...

Jessenius lääketieteellinen tiedekunta, Comenius-yliopisto

Jessenius lääketieteellinen tiedekunta, Comenius-yliopisto

Jessenius lääketieteellinen tiedekunta, Comenius-yliopisto

 • Tiedekunta järjestää pääsykokeen kolmena päivänä:
  – 21. maaliskuuta 2024 (ilmoittautumisaika päättyy 7. maaliskuuta 2024),
  – 12. heinäkuuta 2024 (ilmoittautumisaika päättyy 1. heinäkuuta 2024)
  – 10. elokuuta 2024 (ilmoittautumisaika päättyy 1. elokuuta 2024).
  Hakijat voivat suorittaa pääsykokeen kätevästi verkossa kotoaan käsin. Hakemusmaksu on 70 euroa.
 • Tärkeää: Haluatko valmistautua perusteellisesti Martinin pääsykokeisiin? Järjestämme ainutlaatuisen biologian ja kemian valmentavan kurssin, joka on räätälöity Jesseniuksen lääketieteellisen tiedekunnan opetussuunnitelmille. Kurssi sisältää 50 tuntia valmistelevaa materiaalia biologiasta ja 50 tuntia valmistelevaa materiaalia kemiasta sekä nettisovelluksen, jossa voit kokeilla vastata esimerkkikysymyksiin, joita kokeessa saattaa esiintyä. Kurssin ovat valmistelleet Namedicinu.sk:n lehtorit, joilla on runsaasti kokemusta lääketieteen opiskelijoiden valmentamisesta sekä Slovakiassa että Tšekin tasavallassa.
 • Tietoa tiedekunnasta ja yliopistosta: Martinissa sijaitseva Jessenius lääketieteellinen tiedekunta on osa Comenius-yliopistoa, joka on Slovakian tasavallan vanhin ja suurin yliopisto. Comenius-yliopisto perustuu Academia Istropolitananiaan, jonka Unkarin kuningas Matthias Corvinus perusti Bratislavassa vuonna 1465. Comenius-yliopisto on nimetty maailman koulutuksen isän, John Amos Comeniuksen, mukaan. Tiedekunta on suosittu korkean koulutustason, koulutus- ja tutkimuslaitosten modernien laitteiden sekä ammattitaitoisen opetushenkilöstön ansiosta. Lisäksi sen sijainti tekee siitä erittäin hyvän lähtöpisteen matkoille ja se onkin erittäin suosittu opiskelijoiden keskuudessa ympäri maailmaa. Martinissa asuu noin 55 000 kansalaista ja se sijaitsee Slovakian keskiosassa.

 • Koulutusohjelma ja opintomaksut: Tiedekunta on tarjonnut yleislääketieteen ohjelmaa englanniksi vuodesta 1991 lähtien. Tällä hetkellä siellä on yli 700 kansainvälistä opiskelijaa (enimmäkseen Norjasta ja Islannista, mutta myös Saksasta, Puolasta, Ruotsista ja Iso-Britanniasta). Kliinisten aineiden opinnot järjestetään Martinin yliopistollisessa sairaalassa, joten slovakian kielen perusteita opetetaan ensimmäisinä lukukausina. Jessenius lääketieteellisen tiedekunnan tutkinto tunnustetaan koko Euroopan unionissa ja monissa muissa maailman maissa. Luokitusten mukaan tiedekunta tarjoaa Slovakian parhaan yleislääketieteen ohjelman. Sekä slovakian että englanninkielisen tutkinnon suorittaneiden keskimääräinen aika työpaikan saamiseksi on 35 päivää. Tutkinto itsessään kestää 6 vuotta (12 lukukautta). Opiskelijan on läpäistävä gynekologian ja synnytysopin, lastentautiopin, kirurgian sekä sisätautien valtiotentit viimeisen opintovuoden aikana, ja tehtävä diplomityö. Yhden lukuvuoden opintomaksu on 10 900 €.
 • Sisäänpääsy yleislääketieteen koulutusohjelmaan: Tiedekunnan tärkeimpinä kelpoisuuskriteereinä on hyväksytysti suoritettu lukio ja valintakokeen läpäiseminen. Valintakoe on kirjallinen kemian ja biologian aiheita sisältävä koe. Siinä on 40 monivalintakysymystä biologiasta ja 40 kemiasta. Oikeita vastauksia kysymykseen on vain yksi ja siitä saa yhden pisteen, vääristä vastauksista ei vähennetä pisteitä. Enimmäispistemäärä on 80. Valintakokeeseen ilmoittautumista varten tarvitaan vain passi, kopio lukiotodistuksesta ja hakulomake. Pääsykoe järjestetään verkkolomakkeella ja hakumaksu on 70 €. Lukuvuoden 2024/2025 sisäänotossa on tarjolla 150 opiskelupaikkaa.
 • Prosessi sisäänpääsyn jälkeen: Kun opiskelija on hyväksytty toimitettava seuraavat asiakirjat: ansioluettelo, lukion suorittamista koskevat asiakirjat mukanaan käännökset slovakian kielelle, syntymätodistus mukanaan käännös slovakian kielelle, lääkärintodistus, todiste hepatiitti B-rokotteen ottamisesta ja 3 kuvaa. Yhden lukuvuoden opintomaksu on 10 900 € ja se voidaan maksaa kerralla.
 • Majoitus opiskelijoille: Jessenius lääketieteellisen tiedekunnan opiskelijat voivat valita majoittuvansa joko vuokra-asunnossa tai tiedekunnan opiskelija-asuntolassa. Opiskelija-asuntola tarjoaa majoitusta huoneissa, joissa on wc, suihku, keittiö ja jääkaappi. Asuntolan kaikkien asukkaiden käytössä on myös pesukoneita. Huoneissa on luonnollisesti internet-yhteys. Opiskelija-asuntoloita on 2: Pavla Orsaga Hviezdoslava 35 ja Laca Novomestkeho 7, majoitusten hinnat ovat noin 120-150 € kuukaudessa.
 • Jessenius tiedekunnan kansainvälinen yhteistyö: Jessenius tiedekunta on mukana kansainvälisissä ohjelmissa kuten TEMPUS, CEEPUS, Erasmus+ ja Euroopan unionin puiteohjelma. Opiskelijat voivat osallistua kahden viikon kesäharjoitteluihin Budapestissa (Unkari), Pécsissä (Unkari) ja Olomoucissa (Tšekki), tai yhden kuukauden kesäharjoitteluihin Itävallan sairaaloissa Lions Austrian ohjelmassa “Lääketieteen opiskelijat yli rajojen”.

Ota meihin yhteyttä

Onko sinulla kysyttävää hakuprosessista?

Anna meille puhelinnumerosi niin soitamme sinulle